A recept:

Hozzávalók:

50 dkg burgonya 

25 dkg tarhonya 

15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is 

20 dkg füstölt szalonna 

2 db közepes fej vöröshagyma 

1 db fehérpaprika

2 db paradicsom 

5 dkg sertés zsír 

só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy Erős Pista ízlés szerint 

Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk 

Elkészítés:

Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.

Forrás: http://newgourmetchef.blogspot.hu/